| Poezi | |
|
|
|
Autori | Mesazh |
---|
Xoni_King Hero Antar
Numri i postimeve : 268 Age : 31 Location : Kastriot Registration date : 18/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:34 pm | |
| Dua ta djek trupn' e kretė Pėr atė zotn' e vėrtetė, Me zjarr ta djek mushkėrinė E tė tretem pėr njerinė. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
Numri i postimeve : 268 Age : 31 Location : Kastriot Registration date : 18/08/2007
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:35 pm | |
| Nė bėhmi shokė me mua, Nė mė doni si u dua, Njėri-tjetėrin nė doni, Tė paudhė mos punoni. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:35 pm | |
| Unė duke pėrvėluar, Njerėzit i kam ndrituar, Kam qėnė mik me njerinė, Andaj i di e mė dinė. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:36 pm | |
| Pa jam bėrė shumė herė Zjar e uj' e balt' e erė, Jam njė shkėndijė pej qielli Dhe njė drudhėzė pej dielli. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:37 pm | |
| Edhe ndėr qiej fluturonj, Edhe brėnda nė det qėndronj, Shumė herė fle nė baltė, Diku ndodhem dhe nė mjaltė. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:37 pm | |
| Bėnem qėngj e kec i pirė, Lul' e bar e gjeth i mbirė. Dua shumė fjalė t'u them, Po trėmbem mos i bėnj ujem. E ku shkruhenė nė kartė, Fjalėt' e gjuhėsė zjarrtė. | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:38 pm | |
| Jam djal perfekt pa defekt Me nje projekt ta marr zemren Me pak respekt. | |
|
| |
Arbbri Veteran
Numri i postimeve : 413 Age : 27 Location : Kine Registration date : 10/09/2007
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:52 pm | |
| S'KAM DOT FJALE
Ju po heshtni o miq une besomeni s'ka cast as dite qe s'mendoj per ju e shikoj qiellin blu dhe yjet naten kur ben kthejllet nje kenge ia marr me ta E prape kthehem ne vete duke menduar se ku jane o Zot miqte e mi Flori Gezimi Engjelli Hajdari Femiu si i kalojne ditet ata E di se lexoni shume e percillni shtypin e dites ndersa une zihem me hesin me Kafken dhe Borhesin i coj te fala Kadarese e dialogoj me Qosjen e madh per cikerrime ketu ne Prishtine Nuk e di a me degjoni apo po flas o miq kam zene te hesht edhe vete nje djall ma ze udhen perdite e fluturon tek Fushes se Mellenjave aty ku u zhvillua Beteja e Kosoves e pati vrare Milushi Sulltanin tani zihen djajte e verdhe se na paskeshe qene i tyre ai bir Drenice ishte e dine te gjithe te mite Dhe tani prape ulem ne taverne pi nje gote uski mendoj per nje titull te ri te librit me poezi mbase do te jete DJALLI I VERDHE apo Engjelli vrau djallin mos u bezdisni per mua edhe pse e ndiej veten te vetmuar e kane liruar Fatmirin ne Gjyqin e Hages dhe do i lirojne edhe te tjeret sepse ata qe luftuan me djaj burgu nuk i mban dot brenda Ja ta ngrisim nga nje gote ne shenje dashurie o miq dimri s'mund ta ndale dot pavaresine e Kosoves as dashurine e perjetshme per te Oh ky qiell kjo toke aterore sa shume e duam dhe s'di a dime ta duam njesoj | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 8:58 pm | |
| O moj Shqiperi
O moj Shqypni, e mjera Shqypni kush te ka qite ne krye n“hie? Ti ke pas qene nji zonje e rande, burrat e dheut te thirrshin nane. Ke pase shume t“mira e begati, me vajza t“bukura e me djem t“ri, gja e rend shume, ara e beshtina, me arme te bardha, me pushke Itina. Me burra trima, me gra te d“lira; te nder gjithe shoqet ke qene ma e mira. Kur kriste pushka si me shkrep moti, zogu i shqiptarit gjithmone i zoti. Ka qene per lufte e n“lufte ka dekun, e dhune mbrapa kurr s“i ka mbetun. Kur ka lidhen bese burri i shqypnise, i ka shti dridhen gjithe Rumelise, nder lufta t“rrrepta gjithkund ka ra, me faqe t“bardhe fjithmone eshte da. Coniu, shqyptaret, prej fjumit, coniu, te gjith si vllazen n“nji bese stergoniu, e mos shkikoni KISHA E XHAMIA, FEJA SHQYPTARIT ESHTE SHQYPERIA! Qysh prej Tivarit deri n“Preveze, gjithkund ishon dielli vap“edhe rreze, eshte toka jone, prind“t na e kane lane, kush mos na prek, se desim t“tane!! | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:03 pm | |
| Pėrgjithmon
O ajri mbrėmjes, mbėshtillmė, erdhi ora tė vdes pėrsėri. Kur tė mbyllen sytė e mi, nuk do tė ketė mė det dhe varkat e lotėve kanė pėr tė ngecur nė sterrė. Shkoj dhe shirat po i le tė kyēura. Por do tė kthehem pėrsėri nė ēdo stinė qė dua. Unė kam qenė trishtim i botės. O ajr i mbrėmjes, mbėshtillmė, erdhi ora tė vdes pėrsėri. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:23 pm | |
| USHTARI I VJETĖR
Pashė fėmijėt nė rrugė. Tė qeshur, Tė bukur dhe delikatė si vazot e ēmuara, Ku nėnat fshehin ėndrrat e tyre.
Mė panė dhe u trishtuan. E kuptuan Qė unė nuk kam qėnė kurrė fėmijė
| |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:24 pm | |
| LULKUQET
A janė plagė ato mes grurit? A ndonjė dhembje e pakuptueshme e planetit, Qė del herėpashere mes arės me grurė?
Se vjen njė kohė, Kur edhe lulet bėhen plagė nė ajėr. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:25 pm | |
| OMERI
Ata qė dogjėn Trojėn ikėn nė njė det bronxi, Me statujat e arta. Ndenji vetėm njė aed i verbuar nga zjarri, Me emrin pellazg Omer.
Asnjė grek nuk e pranoi nė anije rapsodin plak, Atin e tėrė poetėve, ndaj u nis drejt Perėndimit. Nė fshatin mė tė parė dardanėt i dhanė verė Dhe iu lutėn tė kėndonte pėr Patroklin, Dashnorin e Akilit tė bukur. Kėndo o Muzė mėninė e Akil Kėmbėshpejtit, Kėndoi poeti i verbuar nga zjarri Qė dogji Trojėn madhėshtore.
Pas ca vitesh rapsodi pellazg vdiq Dhe e varrosėn, nuk dihet mirė, Nė Tebė, nė Athinė, Hiroshima apo Nju York. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:26 pm | |
| KTHIM NĖ VENDLINDJE
Ja u ktheva pėrsėri nė Shkodrėn e mbretėrve, Ngritur gurė-gurė Mbi supet lakuriq tė njė gruaje, Nga vėllezėrit tradhėtarė.
Mbi degėt e shirave kėndojnė zogjtė. Nėn pemėn e madhe tė mesditės Gjethe tė verdha bien mbi shpirtin tim.
Pastaj, Unė i hedh drejt qiellit pėr tė bėrė njė vjeshtė. Ah, kur ishim tė rinj dhe tė bukur, Nuk na vajti mendja kurrė tė bėnim njė vjeshtė, Por ti rini nuk je mė
Tani, Je ti vjeshtė nė fillim tė stinėve, Ndaj nuk mė intereson loja e ajrit dhe e diellit Qė ngrihet mbi re si mbi njė sofėr paganėsh.
Shfaqen nė muzg Trėndafilat e thurur me diell. Ah, tani edhe trėndafilat na kujtojnė kamionėt me djemtė e vrarė: Sa tė bukur dhe tė rinj ishin, o Zot! Mirupafshim, o djem, nė njė planet pa diktaturė!
Nė ajėr, Shfaqen patriarkėt e poezisė shqipe: Bogdani, Fishta, Mjeda, Migjeni; Etėrit e mi sillen nė ajėr se varret ua kanė thyer.
Tani, Edhe mermeri i zėrit tim ėshtė thyer, Tani, Qė erdh mbrėmja, statuja e natės troket Nė dritaren e vjetėr xhamthyer. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:28 pm | |
| VJESHTĖ 1990
Qan dreri nė korie dhe lotėt bėhen shi; Trishtohet era mbi shkėmb. Nuk ka mė gjethe tė gjelbra. Po bien, Ėndrrat e pyjeve njė nga njė.
Ikin zogjtė nga shkretimi i drurėve; Lamtumirė, o pyje tė Ballkanit! Veē nėn njė ferrė kaltėron ende Vjollca e fundit e kėngės sė bilbilit.
Ardhtė njė vjeshtė pa shtegtim zogjsh! Ardhtė njė Zot, vėntė dorė mbi stinėt! | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:42 pm | |
| Sa tė dua Shqipėri
Sa tė dua, o Shqipėri, sa me mall ndiej e sa dėshirė, pėr ty gaz e dashuri mu nė zemėr mė ka mbirė!
Se pėr mua, o Atdhe, je njė lule aq e vyer, sa nuk gjendet pėrmbi dhe shpirtintim pėr tė ushqyer!
Nga Naim Frashri | |
|
| |
Xoni_King Hero Antar
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 9:43 pm | |
| I dashur Atdhe
Me vite jam larguar, i dashur Atdhe, por nuk tė kam harruar, se shumė i ėmbėl je. Kjo zemra mė kėndon pėr ty, o Shqipėri, por prapė mė lėngon, se je nė varfėri.
Tė fala tė dėrgoj, kėndej ku jam Atdhe, gjithnjė po tė kujtoj, se birin tėnd mė ke.
Nga Naim Frasheri | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 10:42 pm | |
| Dimri Dhe vjeshta i shkoi 'fletėt e saj' i vėrtit era, i perpjek dimri si perandor kinez ngjyrėn e verdhė kudo e ndjek.
Dhe kėto re qe tani vijnė ndryshe nga retė e gjertanishme tė shkretat janė pa vetėtima porsi djerina te mėrzitshme.
Veēse nėn to qyteti zien me drita,zhurma dhe trafik dhe flokėt e tymta tė uzinave mbi supe i bien madhėrisht.
Ja horizonti i bardhė i dimrit pėrballė peisazhit qė leviz harxhon tė fundmen vetėtimė si reporteri tė fundit blic.
Ismail Kadare. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 10:43 pm | |
| Si e krijoi Zojsi Dardaninė Nuk dihet Nga koka a nga kofsha Zojsi nxori Dardaninė Dhe e deshi, e deshi, shumė e deshi Nga dashuri e madhe Kish rrezik ta mbyste Sot e atė mot E varim nė dardhė Dashurinė e tij tė madhe Dhe kryqin e marrim nė shpinė Duke pritur tė ndodhė mrekullia Eshtrat i bėjmė grumbull Nė Kodrėn e Kafkave
| |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 10:44 pm | |
| Vdekja e Nenes
U zvogelua nena dhe u tret e gjitha, U be si pulebardhe e lehte Dhe nje mengjes pa zbardhur ende drita Renkoi e fluturoi mbi rete Andej u fsheh si ylli Aferdita Dhe ne pastaj s'e pame, paste ndjese! Vec ndodh qe vale e endrrave te trishta E sjell ne breg te shtratit tim si shpeze | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Fri Jan 11, 2008 10:45 pm | |
| Monologu i te vetmuarit Tani une ngjitem lart dhe s'kam asnje gezim. Ketu ku kam arritur me ftohte eshte, me vetmi. E dija kete, por padurimi i vdekur Me shtynte te shpejtoj te ky sinor i kote. Krahe grash te thyera mbi supe si te prera nga nje morg Me japin nje gezim po aq te vdekur. Me duket ende dimer ndonese esht prill. Kam ftohte. Kam ftohte. | |
|
| |
Veddat Super Moderator
Numri i postimeve : 901 Age : 32 Location : N'PC Registration date : 28/12/2007
| Titulli: Re: Poezi Sat Jan 12, 2008 12:51 am | |
| Poezzi Fantastike Ju Lummt Havera ... | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Sat Jan 12, 2008 10:49 pm | |
| I PAEPUR
Dyzet pranvera ditelindja ime jeta me vdekjen ne dy luftime dhe ne mos e befsha njė ditė me shumė qelbesires sķ them dot parfum. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Sat Jan 12, 2008 10:51 pm | |
| S'bie shi pa re Mbėmja qetė kur u qas, Nėntė herė ki-ki-ki, Kėndoi gjeli mbi ēati, Gjyshja tha do bjeri shi. Por Petriti vėllai im, Qė di mirė ēdo mėsim, I tha gjyshes kur ska re, Jo nuk bie shi mbi dhč. Gjyshe, Macja le tė lahet, Prap do tė thahet, Gjeli tė kėndoje, Sa herė tė dojė, Po nuk pati re, Po nuk vetėtiu, Po nuk bubulliu, Sbie shi mbi dhč. | |
|
| |
Arbbri Veteran
| Titulli: Re: Poezi Sat Jan 12, 2008 10:51 pm | |
| Kėnga e globit Nė pėrvjetor tė ditėlindjes tėnde, Ke plot dhurata mbi tavolinė, Dhe nė mes tyre njė glob tė vogėl, Shokėt e klasės ta kane sjellė, Dhe nė mes tyre njė glob tė vogėl, Shokėt ta kanė sjellė, Rreth e rreth pėrqark, Globi rrotullohet, Fluturojnė mbi tė, Gjithė kontinentet, Ja atdheu ynė, Ja pėrmes kaltėrsisė, Shqipėria ime, Ja ku ėshtė. Fushės qiellore, nėpėr kristale Fluturon globi e mban nė shpinė Rrugė dhe pemė, zogj e limane Zjarre qytetesh qė natėn ndrijnė Shpresa e njerėz, erė e tufane Globi i mban mbi shpinė Rreth e rreth pėrqark, Globi rrotullohet, Fluturojnė mbi tė, Gjithė kontinentet, Ja atdheu ynė, Ja pėrmes kaltėrsisė, Shqipėria ime, Ja ku ėshtė. | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: Poezi | |
| |
|
| |
| Poezi | |
|